Hallo, ik ben Elise...

en een paar jaar geleden heb ik een belangrijke memo aan mezelf gegeven.

Het werd dringend tijd om eens wat zaken te veranderen, wat meer naar mezelf te luisteren en vooral voor mezelf te zorgen.

Elise; lach; bloemen; licht

Mijn naam is Elise Vertriest (voor de volledigheid ;) ), een enthousiaste dertiger, wonende in het prachtig groene Doomkerke en mama van twee flinke meisjes: Floor & Loes. Was het de quarter life? De uitdagingen als jonge ouders? Of de samenloop van langdurig slaaptekort, lichamelijke klachten en een work-life uit balans? Ik herinner mij eigenlijk niet direct één moment of dag die het kan verklaren maar er was wel een pittige periode onstaan die een aantal jaar zou duren. Maar onder het West-Vlaamse motto 'niet trunten en voortdoen' ging ik verder en probeerde alle ballen hoog te houden. Tot ja... het 'voort doen' niet meer lukt en de ballen begonnen te vallen. En dan is het stoppen en stilstaan, willen of niet, en zo begon mijn ontdekkingstocht.

Ik heb mij verdiept in persoonlijke ontwikkeling en verschillende coachingtrajecten gevolgd om zoveel mogelijk te leren over mezelf. Het is confronterend en niet gemakkelijk, maar de voldoening is zó groot. Ik heb zelf ondervonden (en dat doe ik nog elke dag) hoe blij het mij maakt om te weten wat ik zelf belangrijk vind in het leven, om te voelen dat ik sterker sta in het maken van keuzes en in het omgaan met kritiek. En dan vooral die grote criticus die in ons eigen hoofd zit. 

Naast mijn persoonlijke ervaring vind ik het ook belangrijk om een goeie theoretische basis te hebben. Ik heb veel meegekregen uit mijn opleiding als sociaal verpleegkundige en meer dan 10 jaar werkervaring in de welzijnswereld. Daarnaast volgde ik de ACT-basisopleiding (acceptance and commitment therapy) en een opleiding tot loopbaancoach. Op vandaag werk ik ook nog steeds halftijds als brugfiguur/maatschappelijk werker in het sociaal huis van Wingene.

We leven in een maatschappij waar de lat en het tempo (te) hoog ligt en veel mensen struggelen. Met Memo aan Mezelf wil ik jou inspireren, motiveren en als ambassadeur optreden voor het 'zelfluisteren'. Een lieve reminder creëren dat jou een duwtje in de rug geeft om actie te ondernemen. Een ontdekkingstocht te lanceren zodat jij wat meer jezelf kan zijn en keuzes durft maken recht uit je hart ♡.

Elise; tafel;map;documenten;lach
elise